Minder mobiel?

Het OCMW sloot zich op 1 januari aan bij de Dienst Aangepast Vervoer. Deze dienst van Welzijnszorg Kempen spitst zich toe op het vervoer van minder mobiele mensen, met in het bijzonder rolstoelgebruikers.

Het lokaal dienstencentrum Sprankel ! zet zich ook in voor hun minder mobiele bezoekers. Zij worden door vrijwilligers opgehaald met een aangepaste bus.

Lezing Te Gek?!

Op donderdag 13 februari komt Kristien Hemmerechts naar dienstencentrum Sprankel! De schrijfster doorbreekt met ‘Te Gek?!’ het taboe dat bestaat om en rond psychische problemen.

In 2008 publiceerde ze Ann, een aangrijpend boek over een vrouw met anorexia. In 2010-2011 speelde ze samen met Wannes Cappelle een voorstelling over Alda, een vrouw die kampt met manische depressiviteit. Hemmerechts brengt erg persoonlijke getuigenissen van zichzelf, van Ann en van Alda. Ze staat ook stil bij de schuldgevoelens waarmee familieleden van psychisch zieke mensen vaak worstelen.

> dienstencentrum Sprankel, 13 februari, 14u-16u

> € 6 (€ 4 voor inwoners van Vorselaar en Okra-leden)

Dag van de Ambachten

Bent u ambachtsman of –vrouw? Schrijf u snel in voor de Dag van de Ambachten en deel uw passie. Het evenement wordt georganiseerd in heel het land en geeft u de gelegenheid om uw werk in de schijnwerpers te plaatsen.

De achtste editie vindt plaats op zondag 23 maart 2014. Wilt u deelnemen, schrijf u dan ten laatste in op 21 februari.

> Info: www.dagvandeambachten.be

Valentijn

Nog geen geschikt cadeau gevonden voor Valentijn? Verras uw geliefde met een Vorselaarse geschenkbon. U kunt deze bon inruilen bij een 40-tal handelaars en horeca-uitbaters naar keuze in Vorselaar.

Bovendien maakt u niet alleen uw geliefde blij, maar steunt u ook de lokale handel.

> Info: nele.vleugels@vorselaar.be, 014 0 71 29

Prijsaanpassing identiteitskaarten

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voerde een indexaanpassing uit op deproductieprijs van alle elektronische identiteitskaarten. Daarom worden voor alle nieuwe aanvragen (normale procedure en spoedprocedure) de nieuwe, geïndexeerde prijzen aangerekend:

Prijs elektronische identiteitskaart (eID): €17,20

-         Prijs elektronische vreemdelingenkaart: €17,20

-         Prijs Kids-ID: €6,10

> Info: bevolking@vorselaar.be, of 014 50 71 30

Opgelet! Valse Pidpa-medewerkers op pad

Pidpa waarschuwt voor personen die zich voordoen als Pidpa-medewerker. Er zijn een drietal situaties bekend:

-         Aanbellen om te kijken of iemand thuis is;

-         Met een smoes vragen om binnen te mogen om daarna spullen te stelen;

-         Een dure en nutteloze filter aanbieden na een ‘drinkwatertest’ waarbij uw water door een middeltje verkleurt.

Kijk steeds of het logo van Pidpa duidelijk op de werkkledij en de wagen staat. Vraag of u het legitimatiebewijs van de medewerker mag zien. Contacteer bij twijfel de klantendienst op het gratis nummer 0800 90 300 (menukeuze 1).